Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Sunray SR4 Triple Tuner

  1. #1
    Admin Team-UkCvs Senior Member Satsearching's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Traveller/Itinerant (no fixed abode)
    Posts
    2,229
    Thanks
    183
    Thanked 502 Times in 304 Posts

    Default Sunray SR4 Triple Tuner

    I have blown the dust off my Sunray SR4 Triple Tuner (DM800se clone) and had a play with it.

    I have only ever used it for satellite but thought I would play with the C and T side of the tuner.

    It appears the best way to use the C and T side of it is to manipulate the satellites.xml for scanning on C and T, meaning do not bother with the test trial tuner driver, which means do not use cables.xml or terestial.xml.

    So the trick is, in the satellites.xml, put an "01" in front of the frequency and set inversion to "0" for C or inversion to "1" for T

    For QAM256 set fec_inner="5" for QAM64 set fec_inner="0"

    Anyway, after using Lraizers nit scan cable script and dvbsnoop, I have produced a custom satellites.xml and finally scanned in over 500 services.

    Not played with the T side yet.

    Anyone else on here got a Sunray SR4 and played with the triple tuner?

    SS
    Any information provided on this site is not guaranteed in any way. Some articles may discuss topics that are illegal, so this information is provided for educational purposes only, use at your own risk !!

  2. #2
    Developer UkCvs Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,376
    Thanks
    1,089
    Thanked 717 Times in 532 Posts

    Default

    Only Deej01 has. He says only works on PLI 2.1

  3. #3
    Admin Team-UkCvs Senior Member Satsearching's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Traveller/Itinerant (no fixed abode)
    Posts
    2,229
    Thanks
    183
    Thanked 502 Times in 304 Posts

    Default

    I am using openpli-4.0-beta-dm800se-gst-20151002-sim2-ssl84d on it here.

    SS
    Any information provided on this site is not guaranteed in any way. Some articles may discuss topics that are illegal, so this information is provided for educational purposes only, use at your own risk !!

  4. The Following User Says Thank You to Satsearching For This Useful Post:

    abu baniaz (22-12-2016)

  5. #4
    Donated Member UkCvs Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    184
    Thanks
    55
    Thanked 90 Times in 67 Posts

    Default

    I'm deej01 on another forum, I had it working the way you say as well ss. But preferred the older image for using both tuners. Can't remember why though. Is it because your setup uses tuner in advance mode and uses cable only.

  6. #5
    Developer UkCvs Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    423
    Thanks
    40
    Thanked 219 Times in 148 Posts

    Default

    I did a long time ago. Had to change the frequency settings as you mention, so AB didn't work. It's not for the novice

  7. #6
    Admin Team-UkCvs Senior Member Satsearching's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Traveller/Itinerant (no fixed abode)
    Posts
    2,229
    Thanks
    183
    Thanked 502 Times in 304 Posts

    Default

    I think the issue was that the experimental triple tuner driver only worked on oe 1.6, anything above didn't work on QAM256.

    So if you want to use a newer image, you have to manipulate the satellites.xml for C and T and not use the triple experimental driver.

    As lincsat says, AB for cable sort of works, it finds the channels and creates the bouquets, but cannot actually tune into them as it produces them in true cable format and not manipulated satellite format.

    I have it working now with PLI 4.0, just a lot of messing about though. I haven't used a bouquet editor since Dbox2 days!

    There is some good info on the dreamoem forum, but it has been offline for the last 2 days.

    SS
    Any information provided on this site is not guaranteed in any way. Some articles may discuss topics that are illegal, so this information is provided for educational purposes only, use at your own risk !!

  8. The Following User Says Thank You to Satsearching For This Useful Post:

    PaphosAL (23-12-2016)

  9. #7
    A helpful but often grumpy Old Git Team-UkCvs Senior Member PaphosAL's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    a park bench, shop doorway or bus shelter near you
    Age
    74
    Posts
    6,020
    Thanks
    2,573
    Thanked 1,708 Times in 994 Posts

    Default

    @SS: You can produce some awesome Scan housekeeping results by deploying a carefully crafted scan.end script, m8...

    Like C15 and C16 for DM500 has? Cheers- AL
    "I read an article the other day that says I need to get out and walk more, stop drinking and quit smoking... So I've given up READING!"

  10. #8
    Developer UkCvs Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,376
    Thanks
    1,089
    Thanked 717 Times in 532 Posts

    Default

    I found using the script by LraiZer brought in frequencies that were not accurate.

    I used ABM, then inspected lamed5.
    Download latest Commando image from
    http://www.commando.org.uk/

  11. #9
    Donated Member UkCvs Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    184
    Thanks
    55
    Thanked 90 Times in 67 Posts

    Default

    I was using both of lraizers autobouquets sat and cable but as mentioned image was old oe1.6

  12. #10
    Developer UkCvs Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,376
    Thanks
    1,089
    Thanked 717 Times in 532 Posts

    Default

    Any chance you can assist with adding these cable entries to the sat file please? I'm in ex-cw area.

    Thanks in advance
    Attached Files Attached Files
    Last edited by abu baniaz; 15-05-2017 at 09:50 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •